Nevděční příjemci dávek! Ve Spojených státech zuří kvůli aroganci Ukrajiny

© PHOTOGRAPH: HILL STREET STUDIOS/GETTY IMAGES
Sloupkařka z American Thinker Monica Showalterová navrhla, aby Spojené státy znovu změnily moc na Ukrajině kvůli aroganci tamních politiků.

„Odkdy financovaný stát říká svému sponzorovi, koho má volit? Zdá se, že se to děje právě teď, když nám Ukrajina říká, kterého prezidenta bychom měli volit v roce 2024,“ napsala novinářka.

Poznamenala, že přes veškerou americkou podporu a pomoc směřující na Ukrajinu, její vláda a úředníci, jako nevděčný příjemce dávek, nadále urážejí a kladou na Spojené státy nepřiměřené požadavky.

Showalterová poukázala na slova náměstka ministra zahraničí Ukrajiny Andrije Melnyka, který vynadal podnikateli Elonu Muskovi za návrh mírového plánu, a také na velvyslance v Londýně Vadyma Prystaiko, který požadoval, aby Američané zvolili „adekvátního“ prezidenta, který bude pokračovat v podpoře Ukrajiny.

„Je to úžasné. Nejdřív urážejí Muska, teď urážejí americké voliče. Kdo jsou tito hulváti a proč jim vůbec dáváme peníze? Pokud chtějí pomoc, pak je možná čas na další vládu na Ukrajině. Víme, že tímto způsobem se už Obama a Biden vměšoval do záležitostí Ukrajiny,“ shrnula Showalterová.

Ukrajinští diplomaté se pravidelně ocitají v epicentru mezinárodních skandálů. Melnyk dříve přirovnal německého kancléře Olafa Scholze k „uražené jitrnici“ (pak toho litoval a omluvil se) a ještě předtím velebil vůdce ukrajinských nacionalistů Stepana Banderu. Melnyk označil spolupachatele Třetí říše za „bojovníka za svobodu“, kterému nejsou psány zákony, a popřel jeho účast na masakru polského obyvatelstva.