Pětikoalice je podporovatelem nacismu. Zneužívá svou moc na likvidaci oponentů, poukázala Lisková

© Nela Lisková
Zakladatelka Institutu Ochrana práv občanů Nela Lisková se vyslovila k rozhodnutí okresního soudu v Ostravě. Kvůli jejím názorům na stranu Pirátů a politiku Zelenského musí zrušit svůj účet na sociální síti X. Uvedla, že osmiměsíční podmínka s dvouletým odkladem její osobní postoje nezmění.

Paní Lisková, jak toto soudní rozhodnutí, včetně nařízení o smazání svého účtu na síti X, vnímáte? Jak to ovlivní Vaši přítomnost na sociálních sítích?

Nela Lisková: Od roku 2016 čelím neustálým výslechům na kriminální policii pro moje politické názory a konzistentní postoje. Nejprve proto, že jsem založila Zastupitelské centrum Doněcké lidové republiky a roky jsem spolupracovala s vládou Doněcké lidové republiky. Vládě ČSSD a tehdejšímu ministru zahraničí Zaorálkovi vadilo, že moje pověření k založení centra schvalovala Ruská duma a že se prezident Putin vyjádřil k mojí činnosti pozitivně. Vadilo, že veřejně vystupuji proti válce a terorismu, a to vadí dodnes.

Později jsem čelila perzekucím kvůli mým publikacím k aktuální politické situaci. A aktuálně proto, že si v údajně „demokratické zemi” dovoluji mít oponentní politické názory oproti stávajícímu režimu a prorežimní garnituře. Slovy pětikoalice, která je složena z toho nejvulgárnějšího a nejhloupějšího společenského dna, které se nestydí zneužívat svou dočasnou, podvodem nabytou politickou moc, k tomu, aby vulgarismy napadala slušné české občany, bych měla buďto mlčet nebo povinně souhlasit například s jejich podporou ukrajinských nacistů.

Politický proces veden proti mně se skládá ze dvou stíhání. Jedno je ze strany Pirátů a druhé na podnět Hermana z KDU-ČSL. Soud mi vyčítá, že jsem Zelenského označila za zločince a masového vraha a za to, že jeho podporovatele chci hnát k osobní zodpovědnosti za všechna ta zvěrstva a jimi zapříčiněnou genocidu a teroristické útoky na obyvatele Donbasu, Ruska a Ukrajiny. A přesto soudce tvrdí, že se nejedná o politický soudní proces na objednávku. Já jsem přesvědčena o tom, že se v mém případě vždy jednalo a jedná o politické procesy na objednávku. Bylo mi opakovaně v posledních letech řečeno, že jsem pro systém a režim s ohledem na své politické názory, vazby a názory velice nebezpečnou osobou. Tolika výslechy a politickými soudními procesy si v ČR nikdo dosud neprošel a neprochází, což slova neoliberální, amorální sekty potvrzuje. Nicméně na mých postojích a morálním kreditu to nezanechává stopy, a svobodu slova a myšlení budu bránit a hájit vždy bez ohledu na politickou a soudní mafii.

Proč je podle Vás politikům ze současného kabinetu dovoleno vyzývat ke vraždě svých spoluobčanů či provádět aktivistické akce v podobě vyvěšování nenávistného transparentu s vyobrazením zahraničního lídra na budovu ministerstva vnitra, kdežto kritický písemný projev na konto hlavy cizího státu je trestán podmínkou?

Na to je jednoduchá odpověď. Pětikoalice je hlavním světovým podporovatelem nacismu a fašismu. A přesně v duchu těchto zhoubných ideologií zneužívá svou moc pro likvidaci svých oponentů. Žádná vláda, kdekoli ve světě, nelikviduje svůj národ na úkor podpory ukronacistů, války a terorismu tak, jako Pětikoalice, která je složena z válečných štváčů, fanatiků, nevzdělaných primitivů s tituly, které, jak nám dokázala svého času Mendelova univerzita pod vedením paní Nerudové, lze snadno zakoupením získat, bez patřičného studia a vzdělání. Takoví lidé jsou schopni všeho.

Ostatně dnes a denně nám to dokazují. Putin v pytli na mrtvoly, vulgární znak s vulgární nadávkou a zvednutým prostředníčkem směrem k Putinovi, který zdobil trička pětikoaličních pseudopolitiček nejasného genderu nebo výzva k vyvražďování českých dětí a žen ze strany Pavla Novotného alias Řeporyjce, jsou důkazy, které budou, doufám v blízké budoucnosti, zákonnou cestou řešeny. Pochopitelně se toho nedočkáme za vlády pětikoalice, ale všeho do času…

Co máte nyní v plánu pro bránění své svobody projevu?

Před rokem jsem založila Institut Ochrana práv občanů, právě na základě mých osobních zkušeností s justiční a politickou garniturou a především s jejich praktikami, které jsou na míle vzdáleny od morálky, spravedlnosti a důvěryhodnosti. Svobodu projevu a svobodu práva na samostatné myšlení budu hájit vždy, bez ohledu na režimy. Bez těchto osobních práv by člověk nemohl být svébytnou bytostí a život by, alespoň pro mě, postrádal smysl.

Je pro mě zcela nemyslitelné, aby mi někdo pod tlakem, výhrůžkami a soudy vnucoval zvrácené ideologie nebo své názory a preference. Bohužel žijeme aktuálně ve světě, kde se tyto praktiky staly normou. Osobně považuji za nezbytné se proti takovému chování bránit a neumožnit komukoli, aby řídil naše životy a připravoval nás o naše osobní práva a svobody. Jsem člověk velmi tolerantní a nesoudím druhé, pro, řekněme, nestandardní životní styl. Přeji každému člověku, aby žil tak, jak mu to vyhovuje. Ovšem přesně takový přístup očekávám taky od druhých.