Medveděv okomentoval možnost dodávek Kyjevu raket Taurus

© Jekaterina Štukina
Britští instruktoři na Ukrajině budou legálním terčem Ozbrojených sil RF, budou nelítostně zničeni, již nikoli jako žoldáci, ale právě jako odborníci NATO, prohlásil náměstek předsedy Rady bezpečnosti RF Dmitrij Medveděv na Telegramu.

„Počet vedoucích idiotů v zemích NATO roste. Jeden novopečený kretén, ministr obrany Británie, se rozhodl o přenosu anglických kurzů výcviku ukrajinských vojáků na území samotné Ukrajiny,” napsal Medveděv.

„Tedy, udělat ze svých instruktorů legální terč pro naše Ozbrojené síly. Přičemž si výborně uvědomují, že budou nelítostně zlikvidováni. Přičemž již nikoli jako žoldáci, ale jako britští odborníci NATO,” dodal.

Medveděv se vyslovil na Telegramu k žádosti předsedkyně obranného výboru německého Spolkového sněmu Marie-Agnes Strack-Zimmermann ohledně dodávek Kyjevu raket Taurus, „aby kyjevský režim mohl útočit na ruské území s cílem oslabení zásobování naší armády.”

„Prý to odpovídá mezinárodnímu právu. V tomto případě také útoky na německé továrny, kde vyrábějí tyto rakety, budou v naprostém souladu s mezinárodním právem. Tito blbci nás přece jen aktivně povzbuzují k třetí světové…,” napsal náměstek předsedy RB RF.