Na Krymu vyzvali Zelenského, aby připravil Ukrajinu na nové rozdělení

© Sergej Malgavko
Šéf krymského parlamentu Vladimir Konstantinov vyzval Volodymyra Zelenského, aby zapomněl na ruský Krym a připravil Ukrajinu na další administrativní rozdělení.

Volodymyr Zelenskyj dříve podepsal zákon, kterým se mění administrativně-územní struktura Krymu. Zákon stanovuje dekomunizaci Krymu, nová regionální rozdělení a vytvoření vojenských a vojensko-civilních správ.

„Je načase, aby Zelenskyj ve svém zaníceném mozku zapomněl na ruský Krym a zachránil Krymčany před svým šílenstvím a drogovým deliriem. Ale na co by se měl skutečně začít připravovat, je další administrativní rozdělení zbytků území bývalé Ukrajiny pod jeho kontrolou. Výsledkem tohoto rozdělení bude stažení řady regionů z moci ukrajinských nacistů,“ uvedl Konstantinov.

Podle jeho názoru pouze navrácení původních ruských území Rusku může zaručit obnovení normálního života, práva, pořádku a zákonnosti.

„Stojí za to začít vybírat možné kandidáty na gubernátory Charkova, Jekatěrinoslava, Nikolajeva a Oděsy. Přeci až se tam vrátíme, budeme potřebovat zformovanou personální rezervu,“ zdůraznil šéf parlamentu.