Ruské jednotky zaujaly důležitou baštu ve směru na Doněck

© Alexej Majšev
Příslušníci 20. motostřelecké divize obsadili strategicky důležitou baštu ukrajinských ozbrojených sil v doněckém směru, informuje RIA Novosti s odvoláním a zdroj ze skupiny vojsk Jih.

Podle zdroje ruští vojáci postupovali pod intenzivním ostřelováním. Podařilo se jim dostat do blízkosti nepřátelské bašty, kde se nacházeli čtyři ukrajinští vojáci.

„Díky kompetentnímu konání a příkazům zástupce velitele čety a odvaze celé skupiny jsme zabili dva vojáky ukrajinských ozbrojených sil, jednoho zranili a jednoho zajali,“ uvedl zdroj.

Navíc se ruským vojákům podařiloukořistit velký arzenál západních zbraní. Mezi trofejemi je deset protitankových raketových systémů NLAW a pět protitankových raketových systémů Javelin. Kromě toho ruští vojáci našli čtyři švédské granátomety AT-4, střelivo do ručních zbraní, sledovací a komunikační zařízení a zahraniční plynové masky.

„Nedochází k tomu často, obsazená bašta a všechny trofeje byly zafixovány, nyní je oblast více méně klidná a velmi skoro se objevila možnost zbraně vyvést,“ řekl voják.

Dodal, že všem účastníkům operace bude udělen Řád odvahy.