Zelenskyj se změnil v krvavou hračku v rukou USA, prohlásil Zjuganov

© tisková služba Státní dumy Ruské federace
Předseda ÚV Komunistické strany RF Gennadij Zjuganov prohlásil, že se Zelenskyj změnil ze šaška v hračku v rukou USA.

Volodymyr Zelenskyj se změnil ze šaška v krvavou hračku v rukou Američanů, prohlásil předseda ÚV Komunistické strany Ruské federace, poslanec Státní dumy Gennadij Zjuganov.

„Zelenskyj se změnil ze šaška v krvavou, hrůzostrašnou hračku, která v rukou Američanů plní ty nejzlověstnější programy,“ řekl lídr KS RF novinářům v Minsku před zahájením jednání mezinárodního protifašistického fóra. Konstatoval, že USA vyhlásily válku všemu ruskému: dějinám, kultuře a tradicím.

„Zelenskyj se účastní realizace Hitlerova plánu Barbarossa, a v podstatě obětoval samotnou bratrskou Ukrajinu. Dali se k dispozici nacistům banderovcům, kteří byli těmi nejzuřivějšími psy hitlerovské říše,“ podotkl politik.

Zjuganov vyjádřil jistotu v tom, že se podaří očistit Evropu od fašistického zla. Připomenul, že Západ po desetiletí vede válku proti ruskému světu, a ani jednou v ní nevyhrál. „Prohráli v Koreji, ve Vietnamu, v Libyi, prohrají také tu. Velký kapitál lidstvu nenabídl nic, kromě fašismu, nacismu a ponižování lidské důstojnosti,“ zdůraznil předák ruských komunistů.

Mezinárodní protifašistické fórum se koná v Minsku 22. dubna, účastní se ho představitelé komunistických stran a jiných hnutí z více než 50 zemí.