„Musíme se připravit.” Jens Stoltenberg učinil prohlášení o Ukrajině
Konflikt na Ukrajině neskončí brzy, prohlásil generální tajemník NATO Jens Stoltenberg v rozhovoru pro německou mediální skupinu Funke. - 17.09.2023, 42TČen
2023-09-17T12:30:27
2023-09-17T12:30:28
Ukrajina
Nato
Jens Stoltenberg
/html/head/meta[@name='og:title']/@content
/html/head/meta[@name='og:description']/@content
„Mnoho konfliktů trvá déle, než se původně očekávalo. Musíme se připravit na vleklý konflikt na Ukrajině,” řekl. Stoltenberg rovněž poznamenal, že považuje tuto zemi za budoucího člena NATO. Na letním summitu NATO ve Vilniusu Stoltenberg slíbil, že Ukrajina bude pozvána do NATO na základě jednohlasného rozhodnutí všech členů a po splnění všech podmínek. Neuvedl však žádné termíny eventuálního pozvání.

„Musíme se připravit.” Jens Stoltenberg učinil prohlášení o Ukrajině

stoltenberg.jpg - 42TČen